"MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS A HERCULES INVESTMENT KFT-NÉL"

Kedvezményezett neve: Hercules Investment Kft.

Támogatás összege: 14,28 millió Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt azonosítója: GINOP-4.1.2-18-2018-00232

Projekt befejezése: 2020. július 3.

Civitas energetika
Civitas energetika
Civitas energetika
Civitas energetika
Civitas energetika
Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztés valósult meg a Hotel Civitasban. A jelenlegi, gázra épülő rendszert teljes egészében egy modern, VRV rendszerrel váltották ki, így a gázfogyasztás gyakorlatilag nullára csökkent, jelentős energiahatékonyság javulást értek el. Az ehhez szükséges áramot napelemek segítségével termelik meg, a projekt keretében VRV rendszer kialakítása valósult meg: VRV kültéri egység, beltéri egység, alaphálózat és szabályozás kiépítése, valamint tetőtér hőszigetelés és 10 kW-os napelemes rendszer kiépítése.

A projekt megvalósításához 14,28 millió forint támogatást nyertek el.

A fejlesztés eredményeként Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a gázfelhasználás megszűnt a szállodában, ezáltal a levegőszennyezés mértéke is csökkent, a fűtés és meleg víz előállítása árammal történik, melyet megújuló energiával termelnek meg.

A korszerűsítés révén jelentős energia-, és költségmegtakarítást értek el, mely javítja versenyképességüket, jövedelemtermelő képességüket.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 14,28 millió forint európai uniós támogatás segítségével.Civitas energetika